Кемерон Діаз (Cameron Diaz)
.

 Струнка, шалено приваблива синьоока натуральна білявка, Кемерон Мішель Діаз народилася 30 серпня 1972 року в Сан-Дієго, що у Каліфорнії (США) – там і пройшло її дитинство. Дочка кубино-американця батька та англо-німецької матері, Кемерон виросла заповзятливою, незалежною і рішучою дитиною. Батько майбутньої моделі та актриси, Еміліо Діаз, працював майстром у нафтовій компанії, а матір, Біллі Діаз, - агентом з імпортно-екпортних операцій.

В дитинстві Кемі не була красунею: худа, висока, з синцями під очима – за що її обзивали скелетиною. Проте охочі до таких образ дуже швидко про це шкодували: дівчинка вміла постояти за себе не лише на словах, але й дати прочухана у бійці. Коли Діаз навчалася у політехнічній школі у Лонг-Біч, вона отримувала хороші оцінки, проте навчання не полюбляла. Їй більш подобалися цікавіші розваги – участь у "групі підтримки" під час футбольних матчів, розваги в нічних клубах, кіно, концерти Ван Халена, Металіки и Оззі Озборна.

В той час майбутня актриса мріяла стати зоологом, вдома вона тримала цілий зоопарк: собак, птахів, зміїв та мишей. Однак, коли Кемерон виповнилось 16, на одній з вечірок вона познайомилась з фотографом Джефом Дюнассом, який запропонував їй попрацювати у модельній агенції «Еліт». Закінчивши школу, Кемерон підписала контракт і полетіла на роботу в Японію. Протягом наступних п’яти років вона побувала у багатьох цікавих місцях - Австралії, Мексиці, Марокко, і навіть у Парижі. Познайомилась з багатьма цікавими людьми, в тому числі зблизилася з Карло де ла Торре. Діаз прикрашала обкладинки відомих журналів «asMademoiselle» і «Seventeen», була обличчям рекламних кампаній відомих торгових марок Levi's, Celvin Klein, Coca Cola і Nivea.

Одного разу Кемерон випадково натрапила на столі свого менеджера на сценарій фільму "Маска" (The Mask). Вирішивши будь-що отримати роль у фільмі, вона пройшла 12 прослуховувань і домоглася свого. Не маючи навіть найменшого досвіду, Діаз отримала головну жіночу роль, ставши партнеркою Джима Керрі. Після надзвичайно вдалого дебюту в кіно Кемерон Діаз нагородили титулом самої багатообіцяючої актриси 1994 року, а журнал "Empire" включає її до списку сотні найсексуальніших зірок в історії кіно.

Протягом наступних трьох років Кемерон навчалася на уроках акторської майстерності і при цьому практикувалася граючи ролі в низькобюджетних незалежних фільмах: "Остання вечеря" (The Last Supper), "Відчуваючи Міннесоту" (Feeling Minnesota), "Тільки вона єдина" (She's The One), "Голова над водою" (Head Above Water), "Шантаж" (Keys to Tulsa).

В 1997 році Кемерон Діаз повертається у велике кіно у фільмі "Весілля мого найкращого друга" (My Best Friend's Wedding), де вона грає разом з Джулією Робертс. А вже наступного року Діаз отримує головну роль у фільмі "Дещо про Мері" (There's something about Mary), який стає найкасовішою комедією року і затверджує її зірковий статус. Доречі в цьому фільмі в епізодичній ролі (Jailbird) зявляється рідний батько Кемерон. Цього ж, 1998 року журнал «People» включає Кемерон до переліку «50 найкрасивіших людей у світі», знову до цього ж списку Кемерон потрапляє і в 2002 році.

У 1999 році виходить у світ фільм "Бути Джоном Малковичем" з Кемерон Діаз в головній ролі, її гру дуже високо відзначали всі критики. За цей фільм Кемерон була номінована на кінопремію "Золотий глобус", а також BAFTA Awards and the SAG Awards. Загалом, протягом 1999-2000 років роботу Діаз відзначили в багатьох фільмах: "Жіночі таємниці" (Things You Can Tell Just by Looking at Her), "Життя гірше за звичайне" (A Life Less Ordinary), "Щонеділі" (Any Given Sunday), а також в адаптації хіта "Ангели Чарлі" (Charlie's Angels). А у 2001 році за роль в картині "Ванільне Небо" Діаз таки отримала премію "Золотий Глобус" як краща актриса другого плану, а також здобула премії BAFTA Awards та SAG Awards. Крім того актриса озвучувала героїню найпопулярнішого мультфільму року - "Шрек" (Shrek), заробивши за нього 10 мільйонів доларів.

 У 2003 році Кемерон Діаз отримала другу номінацію на кінопремію "Золотий глобус" за роль у фільмі Мартіна Скорсезе "Банди Нью-Йорка". Кемерон стала другою актрисою в світі , після Джулії Робертс, яка заробила за роль 20 мільйонів доларів, знявшись у фільмі "Ангели Чарлі: Тільки вперед" (Charlie's Angels: Full Throttle).

Після такого шаленого успіху Діаз з’являється ще у трьох фільмах: озвучує "Шрек-2" (а згодом і "Шрек Третій"), та грає у фільмах "Подалі від тебе" (In Her Shoes) і "Відпустка по обміну" (The Holiday) .

У 2004 році Кемерон за рейтингом журналу «FHM» посідає восьме місце у переліку "100 найсексуальніших жінок". А 2005-го року зайняла в аналогічному рейтингу журналу «Максим» 11 місце.

Протягом 2004-2005 років Діаз досліджувала деякі з екологічно унікальних місцевостей планети, знаходячи способи сприяти їхньому збереженню, для зйомки 10 епізодів для свого реаліті-шоу "Trippin" на MTV. До участі в шоу Кемерон залучила багатьох своїх друзів: Джессіку Альбу, Дрю Барімор, Марка Хоппуса, Єви Мендес та Джастіна Тімберлейка та інших.

Тільки в особистому житті Кемерон не щастить. Після знайомства з актором Меттом Ділланом, вони прожили разом два роки в цивільному шлюбі. Одначе, одружитися з Меттом їй не судилося. Нелегко переживаючи розрив з ним, оптимістка Кемерон знайомиться з актором-початківцем Джаредом Лето. Не встигло минути й пари місяців, як вони обмінялися обручками. Проте весіллю знову не судилося бути. Довідавшись із газет про зраду коханого з Періс Хілтон, Кемерон розірвала заручини. Обпалившись в черговий раз, актриса не припинила мріяти про одруження і поринула у вир почуттів зі своїм новим захопленням - Джастіном Тімберлейком, з яким знову нічого путнього у неї не вийшло.

Проте сильна, незалежна і рішуча Кемерон не здається і з вірою у краще продовжує пошуки того єдиного, який готовий буде створити з нею сім’ю.

Фільмографія:

  1. Shrek Goes Fourth - 2010
  2. My Sister's Keeper - 2009
  3. The Box (вихід у 2008)
  4. Пригоди у Вегасі (What Happens in Vegas...) (2008)
  5. Shrek the Halls (2007) (новорічний телефільм, голос принцеси Фіони)
  6. Шрек Третій (Shrek the Third) (2007) (голос принцеси Фіони)
  7. Відпустка по обміну (The Holiday) (2006)
  8. Подалі від тебе (In Her Shoes) (2005)
  9. Шрек 2 (Shrek 2) (2004) ( голос принцеси Фіони)
  10. Ангели Чарлі: Тільки вперед (Charlie's Angels: Full Throttle) (2003)
  11. Шрек-4D (Shrek 4-D) (2003) (DVD, голос принцеси Фіони)
  12. Банди Нью-Йорка (Gangs of New York) (2002)
  13. Особлива думка (Minority Report/Особое мнение) (2002)
  14. My Father's House (2002)
  15. Солоденька (The Sweetest Thing/Милашка) (2002)
  16. Ванільне Небо (Vanilla Sky) (2001)
  17. Шрек (Shrek) (2001) (голос принцеси Фіони)
  18. Невидимий цирк (The Invisible Circus) (2001)
  19. Shrek in the Swamp Karaoke Dance Party (2001) (відео, голос принцеси Фіони)
  20. Ангели Чарлі (Charlie's Angels) (2000)
  21. Жіночі таємниці (Things You Can Tell Just by Looking at Her) (2000)
  22. Щонеділі (Any Given Sunday) (1999)
  23. Бути Джоном Малковичем (Being John Malkovich) (1999)
  24. Чоловічий жіночий фільм (Man Woman Film) (1999)
  25. Дуже дикі штучки (Very Bad Things) (1998)
  26. Дещо про Мері (There's something about Mary) (1998)
  27. Страх і ненависть у Лас-Вегасі (Fear and Loathing in Las Vegas) (1998)
  28. Життя гірше за звичайне (A Life Less Ordinary) (1997)
  29. Весілля мого найкращого друга (My Best Friend's Wedding) (1997)
  30. Шантаж (Keys to Tulsa) (1997)
  31. Голова над водою (Head Above Water) (1996)
  32. Відчуваючи Міннесоту (Feeling Minnesota) (1996)
  33. Тільки вона єдина (She's the One) (1996)
  34. Остання вечеря (The Last Supper) (1995)
  35. Маска (The Mask) (1994)

Нагороди:

2007

  • People's Choice Award - Favorite Leading Lady

2004

  • Imagen Foundation Award - Best Actress in a Film - за фільм "Ангели Чарлі: Тільки вперед"

2002

  • CFCA Award (Chicago Film Critics Association Awards) - Best Supporting Actress - "Ванільне Небо"

2001

  • BSFC Award (Boston Society of Film Critics Awards) - Best Supporting Actress - "Ванільне Небо"
  • Blockbuster Entertainment Award - Favorite Action Team (Internet Only) - "Ангели Чарлі" (разом з Дрю Беррімор і Люсі Ліу)
  • MTV Movie Award - Best Dance Sequence - "Ангели Чарлі" (For her fantasy sequence)
  • MTV Movie Award - Best On-Screen Team - "Ангели Чарлі" (разом з Дрю Беррімор і Люсі Ліу)
  • Golden Satellite Award - Best Performance by an Actress in a Motion Picture, Comedy or Musical - "Ангели Чарлі"

2000

  • Blockbuster Entertainment Award - Favorite Actress – Drama - за фільм "Щонеділі"
  • ALMA Award - Outstanding Actress in a Feature Film - "Щонеділі"
  • Golden Satellite Award - Best Performance by an Actress in a Supporting Role, Comedy or Musical - "Бути Джоном Малковичем"

1999

  • American Comedy Award - Funniest Actress in a Motion Picture (Leading Role) - "Дещо про Мері"
  • Blockbuster Entertainment Award - Favorite Actress – Comedy - "Дещо про Мері"
  • ALMA Award - Outstanding Individual Performance in a Crossover Role in a Feature Film - "Весілля мого найкращого друга"

1998

  • Blockbuster Entertainment Award - Favorite Supporting Actress – Comedy - "Весілля мого найкращого друга"
  • NYFCC Award (New York Film Critics Circle Awards) - Best Actress - "Весілля мого найкращого друга"

1996

  • ShoWest Award - Female Star of Tomorrow

 

Номінації

2007

2006

  • Imagen Foundation Award - Best Actress - фільм "Подалі від тебе"
  • People's Choice Award - Favorite Leading Lady

2005

  • Blimp Award (Kids' Choice Awards, USA) - Favorite Voice from an Animated Movie - "Шрек 2"

2004

  • Audience Award (Irish Film and Television Awards) - Best International Actress - "Шрек 2"
  • Blimp Award (Kids' Choice Awards, USA) - Favorite Movie Actress - "Ангели Чарлі: Тільки вперед"
  • MTV Movie Award - Best Dance Sequence - "Ангели Чарлі: Тільки вперед" (разом з Дрю Беррімор і Люсі Ліу)
  • MTV Movie Award (Mexico) - Best Look (Mejor Look) - "Ангели Чарлі: Тільки вперед"
  • Razzie Award - Worst Actress - "Ангели Чарлі: Тільки вперед"

2003

  • Golden Globe - Best Performance by an Actress in a Supporting Role in a Motion Picture - "Банди Нью-Йорку"
  • MTV Movie Award - Best Kiss - "Банди Нью-Йорку" (разом з Леонардо ДіКапріо)
  • Teen Choice Award - Choice Movie Liplock - "Банди Нью-Йорку" (разом з Леонардо ДіКапріо)

2002

  • Golden Globe - Best Performance by an Actress in a Supporting Role in a Motion Picture - "Ванільне Небо"
  • AFI Film Award - AFI Featured Actor of the Year - Female – Movies - фільм "Ванільне Небо"
  • ALMA Award - Outstanding Supporting Actress in a Motion Picture - фільм "Ванільне Небо"
  • Saturn Award (Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA) - Best Supporting Actress - фільм "Ванільне Небо"
  • Critics Choice Award Best Supporting Actress - фільм "Ванільне Небо"
  • Blimp Award (Kids' Choice Awards, USA) - Favorite Voice from an Animated Movie - "Шрек"
  • MTV Movie Award - Best On-Screen Team - "Шрек" (разом з Едді Мерфі і Майком Майєрсом)
  • Screen Actors Guild Awards - Outstanding Performance by a Female Actor in a Supporting Role - фільм "Ванільне Небо"
  • Teen Choice Award - Film - Choice Actress, Comedy - фільм "Милашка"
2001
  • Saturn Award (Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA) - Best Supporting Actress - "Ангели Чарлі"
  • Blimp Award (Kids' Choice Awards, USA) - Favorite Movie Actress - "Ангели Чарлі"
  • MTV Movie Award - Best Line from a Movie - "Ангели Чарлі"

2000

  • Golden Globe - Best Performance by an Actress in a Supporting Role in a Motion Picture - "Бути Джоном Малковичем"
  • American Comedy Award - Funniest Supporting Actress in a Motion Picture - "Бути Джоном Малковичем"
  • BAFTA Film Award Best Performance by an Actress in a Supporting Role - "Бути Джоном Малковичем"
  • Sierra Award (Las Vegas Film Critics Society Awards) - Best Supporting Actress - "Бути Джоном Малковичем"
  • OFCS Award (Online Film Critics Society Awards) - Best Supporting Actress - "Бути Джоном Малковичем"
  • Screen Actors Guild Awards - Outstanding Performance by a Cast in a Theatrical Motion Picture - "Бути Джоном Малковичем" (в команді з акторами: Орсон Бен, Джон Кюсак, Кетрін Кінер, Джон Малкович, Мері Кей Плейс, Чарлі Шин)
  • Screen Actors Guild Awards - Outstanding Performance by a Female Actor in a Supporting Role - "Бути Джоном Малковичем"
  • Teen Choice Award - Film - Choice Hissy Fit - "Щонеділі"

1999

  • Golden Globe - Best Performance by an Actress in a Motion Picture - Comedy/Musical - "Дещо про Мері"
  • ALMA Award - Outstanding Actress in a Feature Film in a Crossover Role - "Дещо про Мері"
  • Won MTV Movie Award - Best Female Performance - "Дещо про Мері"
  • MTV Movie Award - Best Comedic Performance - "Дещо про Мері"
  • MTV Movie Award - Best Kiss - "Дещо про Мері" (разом з Беном Стайлером)
  • MTV Movie Award - Best On-Screen Duo - "Дещо про Мері" (разом з Беном Стайлером)
  • Teen Choice Award - Film - Choice Actress - "Дещо про Мері"

1998

  • MTV Movie Award - Best Dance Sequence - за фільм "Життя гірше за звичайне" (разом з Еваном МакГрегором)
  • Golden Satellite Award - Best Performance by an Actress in a Supporting Role in a Motion Picture - Comedy or Musical - "Весілля мого найкращого друга"

1995

  • MTV Movie Award - Best Breakthrough Performance - "Маска"
  • MTV Movie Award - Best Dance Sequence - "Маска" (разом з Джимом Керрі)
  • MTV Movie Award - Most Desirable Female - "Маска"
  
Коментарі читачів

You must javascript enabled to use this form

Іменинники
23 травня
logo
logo

Том Тиквер (52)
logo
logo

Джоан Коллінс (84)
logo
Хостинг та підтримка надані
Украинский портАл Ua-links каталог сайтів Украинская Баннерная Сеть
UA TOP Bloggers BlogMemes.ru